ΑρχικήPLATFORMS & PROGRAMSRESIDENT PROGRAMResident Program

Resident Program

Resident Program

Η CHEAPART σχεδίασε και υλοποίησε μέσα από τις ποικίλες δράσεις της ένα πρόγραμμα έρευνας και χαρτογράφησης της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής παραγωγής και μιας εις βάθος ανάλυσης νέων τάσεων και ιδεών. Υλοποιώντας προτάσεις καλλιτεχνών και επιμελητών και ομάδων δημιούργησε ένα πλέγμα και ένα δίκτυο συνεργασιών μεταξύ τους. Σήμερα προχωρά ένα βήμα μπροστά. Σχεδιάζει για τα επόμενα χρόνια ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υποστήριξης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης μέσα από καλλιτεχνικές ομάδες, και επιμελητικές ενέργειες.

Η ιδέα

Η CHEAPART μέχρι σήμερα προσκαλούσε για μια εκδήλωση επιμελητές ή καλλιτεχνικές ομάδες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την πρόταση τους. Αυτό είχε πάντοτε έναν αποσπασματικό χαρακτήρα που περιοριζόταν μόνο στη συγκεκριμένη εκδήλωση με περιορισμένη χρονική διάρκεια με αποτέλεσμα να χάνεται ο συνολικός τρόπος σκέψης, η προέκταση και η συνέχεια της αρχικής ιδέας των δημιουργών της.

Το πρόγραμμα

Η CHEAPART προσκαλεί για ένα χρόνο καλλιτεχνικές ομάδες ή επιμελητές να παρουσιάσουν μέσα από συγκεκριμένες εκθέσεις διαλέξεις, ενέργειες τις ιδέες και την ερευνα τους. Η CHEAPART διαθέτει για το διάστημα αυτό το χώρο και τις υποδομές της για την υλοποίηση του προγράμματος.

Salon de Vortex "Urbanism for Dummies" [Ιανουάριος – Νοέμβριος 2013].
Libby Sacer Foundation Κύκλος δράσεων "Διαβατήριο παρακαλώ / Passport please" [Νοέμβριος - Απρίλιος 2014]


Salon de Vortex, 2.2013 
Ζήσης Κοτιώνης 'Υπονόμευση, μια Ιστορία του Πολιτικού Υπεδάφους'
ΦαντΑσματα [Ghost Songs], Libby Sacer Foundation
'Ιχνη' της Ολγας Σπυράκη
12 & 19.7.2014

Media Gallery