ΑρχικήCHEAPART EUROPEΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

 

  Ευρωπαϊκό δίκτυο CHEAPART

Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού δικτύου της CHEAPART είναι μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Πρόκειται για μια πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης και αποτελεί σημείο συνάντησης και δικτύωσης καλλιτεχνών, ανθρώπων του χώρου των τεχνών, συλλεκτών, ιδρυμάτων, οργανισμών, καθώς και του φιλότεχνου κοινού, ανατροφοδοτώντας έτσι την αγορά της τέχνης με νέες και φρέσκες ιδέες.

Με κύριο άξονα την έρευνα πειραματικών ιδεών και την προώθηση καινοτόμων έργων, ο οργανισμός CHEAPART δημιούργησε ένα εκθεσιακό μοντέλο που συνδέει την τοπική εικαστική σκηνή της εκάστοτε πόλης στην οποία φιλοξενείται η έκθεση, με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Από την πρώτη διοργάνωση το 1995, οι εκθέσεις αυτής της κλίμακας με συμμετοχή πάνω από 1000 καλλιτεχνών, έχουν εξελιχθεί σε ένα δίκτυο 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Λεμεσό και ?μστερνταμ όπου φιλοξενούνται σε εμβληματικά κτίρια και ιδρύματα όπως το Vienna Kuenstlerhaus, το Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ Helexpo, το Loods6 ?μστερνταμ, και το Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου CHEAPART διοργανώνονται από τον Μη-Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό CHEAPART τους Partner της φιλοξενούσας πόλης, οι οποίοι εφεξής εντάσσονται στο δίκτυο της CHEAPART.

Partners

Οι partners του Ευρωπαϊκού δικτύου της CHEAPART είναι άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ανοιχτής διοργάνωσης τέχνης τόσο για τους καλλιτέχνες, όσο και για το κοινό. Ανάλογα με τη χώρα φιλοξενίας, σχηματίζονται συνεργασίες με ιδιώτες και φορε΄ ις που σκοπό έχουν να διεισδύσουν στη σύγχρονη εικαστική σκηνή της χώρας τους, και να δημιουργήσουν ένα τοπικό δίκτυο από συνεργάτες και καλλιτέχνες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της εκδήλωσης στην εκάστοτε χώρα.