ΑρχικήEXHIBITIONS2018CHEAPART 83TIF

CHEAPART 83TIF

Open Call // CHEAPART μέσα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονιίκης

CHEAPART 83TIF

Open Call 
CHEAPART στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ για 5η συνεχή χρονιά από τις 8 – 16 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής από το παρακάτω link. 
Apply Now

Η CHEAPART συναντά το φιλότεχνο κοινό
και τον κόσμο των διεθνών επιχειρήσεων της ΔΕΘ


Για 5η χρονιά, η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών από τις 8 – 16 Σεπτεμβρίου, 2018. Το περίπτερο της CHEAPART επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Ο θεσμός της CHEAPART έχει εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo, τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της καινοτομίας και την τεχνολογίας. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με επίκεντρο την ανάδειξη της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προβάλει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΘ/Helexpo προσκαλεί την CHEAPART στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ζωντανό καλλιτεχνικό θεσμό και εκθεσιακό πρότυπο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.

Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 23 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στη διεθνή εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 1000 καλλιτέχνες.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο CHEAPART

H CHEAPART στη ΔΕΘ είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Εκθεσιακού Δικτύου του Μη-Κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Οργανισμού CHEAPART. Με κύριο άξονα την έρευνα πειραματικών ιδεών, και την προώθηση καινοτόμων έργων, ο οργανισμός δημιούργησε ένα εκθεσιακό μοντέλο που συνδέει την τοπική εικαστική σκηνή με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Από την πρώτη διοργάνωση το 1995, οι εκθέσεις αυτής της κλίμακας και συμμετοχής έχουν εξελιχθεί σε ένα Δίκτυο 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Λεμεσό και Αμστερνταμ όπου φιλοξενούνται σε εμβληματικά κτίρια και ιδρύματα όπως το Vienna Kuenstlerhaus, το Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ Helexpo, το Loods6 Αμστερνταμ, και το Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

CHEAPART στην 83η ΔΕΘ
Μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου CHEAPART
Λευθέρης Πλακίδας
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Φωτεινή Καπίρη

Διεθνείς επιμελητές:
Agnes Tatzber, Sarah Klimbacher (AT)
Christian Rupp (ARTmART / CHEAPART AT)
Τάσος Στυλιανού (CY)
Ismene King (UK)
Point Contemporain Valerie Tubas, Daniel Guionnet (FR)
Μαρία Ξυπολοπούλου (FR)

Information


CHEAPART 83η ΔΕΘ
Ευρωπαϊκό Δίκτυο CHEAPART

CHEAPART Pavillion F
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ

Εγκαίνια 83η ΔΕΘ: Σάββατο 8.9.2018
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 10.9, 16:00
Διάρκεια: 8 – 16 Σεπτεμβρίου, 2018

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο: 10:00 - 22:00
Κυριακή: 10:00 - 22:00
Καθημερινές: 16:00 - 22:00


κλικ για μεγέθυνση (+)Relevant Tags

CHEAPART European Network

Media Gallery