ΑρχικήEXHIBITIONS2018GENETIC ESTATE

GENETIC ESTATE

Η εξέλιξη της κοινωνικής και πολιτιστικής τοπογραφίας στην Αθήνα. Athens Intersection

GENETIC ESTATE

Είμαστε το ιστορικό κύτταρο της Αθήνας

Περπατάμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας με εκατοντάδες κτίρια που αποτελούν κληρονομικές περιουσίες ιδιωτών και δημοσίου.

Η έκθεση Genetic Estate εξετάζει την κοινωνική και πολιτιστική τοπογραφία της Αθήνας, και το πως βιώνουμε την κληρονομική ιδιοκτησία ως μια συνεχή εξελικτική διαδικασία και χαρακτηριστικό της πόλης.

Εάν ένα γονίδιο υπόσχεται γενετική συνέχεια, η πορεία της ιστορικότητας της πόλης και των χώρων της συνδράμουν στην εξέλιξη του συλλογικού μυαλού, δηλαδή της σύγχρονης κοινωνία μας. Έτσι η Αθήνα με τον χρόνο, αναπαράγεται και ανανεώνεται.

Συμμετέχουν: Αννίτα Aργυροηλιοπούλου, Νίκος Αρτέμης, Αποστόλης Αρτινός, Αύγουστος Bεϊνόγλου, Γιώργος Γυπαράκης, Ismene King, Ανδρέας Λυμπεράτος, Κώστας Μπασάνος, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας και οι ΘΓ, ΧΙ, ΑΜ, ΘΠ, ΔΠ*, Εβίτα Παγώνα, Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Τσώλης.

(* Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας: Θοδωρής Γρουσόπουλος, Χρήστος Ιωάννου, Ίρις Λυκουριώτη, Λήδα Λυκουριώτη, Aννα Μώτου, Θάνος Παγώνης, Δάφνη Παπαδοπούλου)

Ιδέα / Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη
Συντονισμός έκθεσης: Φωτεινή Καπίρη


H έκθεση Genetic Estate πραγματοποιείται από το Athens Intersection στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων. Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που άνοιξε μετά από 17 χρόνια χάρη στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων που στόχο έχει την συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership.

Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

Information

Παλιά Αποθήκη Χάρτου Σπηλιωτόπουλος
Χρυσοσπηλιωτίσσης 3
105 60 Αθήνα

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 2018, 19:30
Διάρκεια: 16.2 - 10.3.2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο 13:00 – 16:00
και κατόπιν ραντεβού


Relevant Tags

Αthens Ιntersection

Media Gallery