ΑρχικήEXHIBITIONS2018GENETIC ESTATE

GENETIC ESTATE

Η Αθήνα ως πολιτιστική τοπογραφία

GENETIC ESTATE

Είμαστε το ιστορικό κύτταρο της Αθήνας

Περπατάμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας με εκατοντάδες κτίρια που αποτελούν κληρονομικές περιουσίες ιδιωτών και δημοσίου.

Η έκθεση Genetic Estate εξετάζει την κοινωνική και πολιτιστική τοπογραφία της Αθήνας, και το πως βιώνουμε την κληρονομική ιδιοκτησία ως μια συνεχή εξελικτική διαδικασία και χαρακτηριστικό της πόλης.

Εάν ένα γονίδιο υπόσχεται γενετική συνέχεια, η πορεία της ιστορικότητας της πόλης και των χώρων της συνδράμουν στην εξέλιξη του συλλογικού μυαλού, δηλαδή της σύγχρονης κοινωνία μας. Έτσι η Αθήνα με τον χρόνο, αναπαράγεται και ανανεώνεται.

Συμμετέχουν: Αννίτα Aργυροηλιοπούλου, Νίκος Αρτέμης, Αποστόλης Αρτινός, Αύγουστος Bεϊνόγλου, Γιώργος Γυπαράκης, Ismene King, Ανδρέας Λυμπεράτος, Κώστας Μπασάνος, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας και οι ΘΓ, ΧΙ, ΑΜ, ΘΠ, ΔΠ*, Εβίτα Παγώνα, Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Τσώλης.

(* Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας: Θοδωρής Γρουσόπουλος, Χρήστος Ιωάννου, Ίρις Λυκουριώτη, Λήδα Λυκουριώτη, ?ννα Μώτου, Θάνος Παγώνης, Δάφνη Παπαδοπούλου)

Ιδέα / Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη
Συντονισμός έκθεσης: Φωτεινή Καπίρη

H έκθεση GENETIC ESTATE πραγματοποιείται από το Athens Intersection.
Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

H έκθεση Genetic Estate πραγματοποιείται από το Athens Intersection. Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που άνοιξε μετά από 17 χρόνια χάρη στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου.

#Athensintersection #athenstrigono

Information

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 2018, 19:30
Διάρκεια: 16 –Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου, 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο 13:00 – 16:00
και κατόπιν ραντεβού

ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΑΡΤΟΥ
Χρυσοσπηλιωτίσσης 3
105 60 Αθήνα

Relevant Tags

Αthens Ιntersection

Media Gallery